top of page

Välkomna till släkten Åfeldts hemsida!

 

Den här hemsidan är resultatet av ca 10 års släktforskning i min morfars släkt med tillhörande släktnamn - Åfeldt.

 

Med åren har jag lyckats samla på mig mycket material och information rörande släktens historia och medlemmar, material som jag väldigt gärna vill dela med mig av till alla som är intresserade. Och finns det då något bättre alternativ än att presentera informationen på en hemsida.

 

Vår Åfeldt-släkt har sina rötter i nordöstra Uppland, och trakterna omkring socknarna Vendel och Viksta, där släktens tidigaste medlemmar bott och verkat.
 

Jag har vid flera tillfällen åkt runt och utforskat många av dessa platser i Uppland där våra förfäder bott och verkat, det är något jag kan rekommendera även andra att göra; att åka runt och upptäcka den svenska landsbygden med dess vackra kyrkor och historiska miljöer. De flesta fotografierna som är presenterade på hemsidan är tagna av mig själv.

Jag som ligger bakom släktforskningen samt den här hemsidan heter Freddy Åfeldt, bor i Nacka utanför Stockholm med min fru Kristina Åfeldt och våra tvillingar, Erik och Julia, födda 20 januari 2015. Erik och Julia representerar den elfte generationen Åfeldt.

Jag vill tillägna denna hemsida till min morfar Karl-Erik Åfeldt 
(1927-2012) och min mormor Edel Åfeldt, som båda betytt otroligt mycket för mig i mitt liv. Jag minns fortfarande diskussionerna vid köksbordet hemma hos mormor och morfar, samt alla de uppmuntrande orden från dem att fortsätta söka efter släktens ursprung - vilket jag även gjorde.

 

Då jag även fått kontakt med avlägsna släktingar i USA, så tyckte jag det var roligt om de också kunde ta del av all information jag funnit. Så därför finns det nu även en engelsk version av hemsidan, vilken man kommer åt om man klickar på den engelska flaggan uppe på sidans topp. Dessutom har jag påbörjat arbetet med en tysk version, av den anledningen till att det finns släkthistoriska anknytningar med Tyskland/Polen - och att jag haft en del mailväxlingar på tyska med personer, som haft intresse av min forskning.

 

Hjälp gärna till att göra hemsidan känd bland släktingar och så klart till alla som kan vara intresserade av släkten. Givetvis får du gärna kontakta mig om du besitter någon information angående släkten som du tror kan vara intressant. Kontaktuppgifter finner du på startsidan.

 

Jag önskar trevlig läsning!

 

Med vänliga hälsningar

Freddy Åfeldt

 

 

 

bottom of page